Pinotxo, el titella mentider

Coïncidint amb el 125è aniversari de la publicació de Les aventures d’en Pinotxo, de Carlo Collodi vam decidir fer una adaptació del clàssic italià. L’adaptació (molt a l’estil de la companyia) era molt (sí, molt!) lliure i trencava amb tots els estereotips d’un Pinotxo carrincló, d’un Gepetto amb bastó i bigotet i d’una fada encantadora, no vam salvar ni el pobre grill! En Gepetto s’havia convertit en un titellaire jove i enrotllat, la fada es volia posar morena i en Pinotxo descobria que dins seu hi vivien una coral de corcs repel·lents.

Aquesta vegada incorporàvem diferents nivells en l’escenografia, cosa que ens donà un bon resultat. A part de la clàssica taula de manipulació de titelles hi havia una estructura formada per dues escaletes i un tauló travesser amb un marc a sobre i la principal novetat: una torre de fusta amb una finestra per on anaven sortint diferents personatges.

Pinotxo_01

Fitxa tècnica

Adaptació lliure al teatre i posada en escena COMPANYIA PEUS GROSSOS, 2008.
Novel·la original Les aventures d’en Pinotxo, Carlo Collodi, 1883.
Actors Alba Llorens, Bernat Soler, Clara Soler, Genís Soler, Kílian Pérez, Neus Llorens.
Tècnic de so i llum Genís Soler.
Confecció del vestuari Àngels Puerto, Marta Domingo,  Núria Mañé.
Música “Els Pets”, BSO Le fabuleux destin d’Amélie Poulain, Renato Carosone, BSO The Sting, Whiskyn’s cullons, The Beatles, Formula Quinta, Wet Wet Wet.
Agraïments Eloi Montcada, Ton Manyer, Ramon Carbonell i les nostres famílies.

pntxfadagepetto

Representacions

13/09/08 Vilanova i la Geltrú: estrena al Taller-Teatre.
07/11/08 Vilanova i la Geltrú: Escola Cossetània.
10/01/09 Vilanova i la Geltrú: Biblioteca Armand Cardona Torrandell.
24/04/09 El Prat de Llobregat: Centre Cívic St. Jordi – Riera Baixa, per les festes del barri de Sant Jordi, organitzat per l’Associació Saó-Prat.
25/04/09 Vilanova i la Geltrú: Centre Cívic del Molí de Vent.
Nike Hypervenom Phantom